פלאפל, יותר מכל אופציה אחרת, מתאר מנה ישראלית כיפית, משביעה ואהובה על כולם שאפשר להגיש בכל סוגי האירועים. חוגגים יום הולדת? בת מצווה? אירוע לעובדים? דוכן פלאפל הוא האופציה הנכונה ביותר כדי לתת מענה קולינרי לרוב רובם של האורחים. אז מה כולל דוכן פלאפל מושלם לאירוע ואיך מכינים כדורי פלאפל קריספיים במיוחד? מומחי כיפלנד התגייסו לענות. ארזנו לכם את התשובות בפוסט מגרה במיוחד.
מנה ישראלית מושלמת באירוע שלכם
מנה חמימה, ארוזה בשקית הנייר המסורתית, נוטפת טחינה ועמבה בכמות נדיבה – מה צריך יותר מזה כדי להפוך את האירוע הבא שלכם לחוויה קולינרית מקרבת לבבות? רוצים להזמין דוכן פלאפל ליום ההולדת או ליום הגיבוש בחברה ושואלים את עצמכם איך מזמינים דוכן פלאפל מנצח ואילו פרמטרים הופכים אותו לכזה? שימו לב לדגשים הבאים:
מה כולל דוכן פלאפל ישראלי לאירועים מבית כיפלנד?
חברת כיפלנד – אטרקציות לאירועים היא חברה המתמחה באספקת דוכני מזון מובילים לכל סוגי האירועים. אין ספק כי אחת המנות הפופולריות והמבוקשות ביותר בישראל היא מנת פלאפל חמה ועסיסית הכוללת כדורים במעטה קריסטי שטוגנו היטב בשמן עמוק. אז מה מכילה פיתה פלאפל של כיפלנד? דוכן פלאפל של כיפלנד המתופעל על ידי אנשי צוות מיומנים ואדיבים להפליא כולל כל טוב:
- פיתה טרייה וחמה
- כדורי פלאפל קרנצ'יים מתערובת איכותית במיוחד
- סלט ירקות טרי-טרי קצוץ דק
- חמוצים מעשה בית
- כרוב כבוש
- טחינה
- עמבה
- צ'יפס פריך בהזמנה מראש
חשוב לדעת
תערובת הפלאפל נעשית ביום האירוע ולא רגע אחד קודם במטרה לשמור על טריות מקסימלית והיגיינה גבוהה של כדורי הפלאפל. בנוסף, חברת כיפלנד מביאה למקום האירוע מכונה ייעודית לטיגון כדורי פלאפל והטיגון נעשה במקום לעיני האורחים, מה שאומר, חוויה קולינרית משודרגת וכדורי פלאפל מושלמים שיוצאים ישר מהצ'יפסר אל תוך מנות הפלאפל של האורחים.
בנוסף, החברה אחראית לספק את כלי ההגשה הנוחים ביותר למוזמנים יחד עם דוכן נעים, מעוצב ברמת אסתטיקה גבוהה והיגיינה משופרת.
חברת כיפלנד מספקת לכם אנשי צוות מקצועיים להכנת המנות (לקוחות קודמים מספרים שהם הפכו לחלק אינטגרלי מאווירה נעימה וכיפית באירוע שלהם…).
דוכן פלאפל – לאילו אירועים זה מתאים?
מנות פלאפל הן פתרון מעולה לאירוע על טהרת הטבעונות והצמחונות אולם, הן תשתלבנה היטב גם בכל אירוע אחר. ניתן להתבסס עליהן בתור מנה מרכזית באירוע לילדים ולנוער או לתת אותן כנשנוש נחמד מהצד באירוע הכולל דוכני מזון נוספים. בשורה התחתונה: דוכן פלאפל תמיד יתקבל בברכה ויהווה מוקד קולינרי פופולרי לאורחים בכל הגילאים.
אטרקציה: תהליך הכנת המנה בדוכן פלאפל
מכיוון שדוכן פלאפל כולל הכנה של הכדורים במקום, תתפלאו לראות כיצד הדוכן "ממגנט" אורחים רבים לצפות איך תערובת חיוורת הופכת לכדורים שחומים וקריספיים במיוחד. עובדי כיפלנד הפכו את כדורי הפלאפל לאומנות והם יודעים לייצר מרקם מדויק לכדורי-ביס קראנצ'יים במיוחד שהופכים כל מנה לחוויה. שאלנו אותם מה הסוד של כדורי הפלאפל המושלמים שלהם, הם נידבו לנו סודות מהמטבח:
איך ליצור כדורי פלאפל מושלמים? סודות ממומחי הפלאפל של כיפלנד
-
השרו את גרגרי החומוס
חשוב להשרות את הגרגרים למשך לילה שלם. פעולה זו מרככת אותם ומספיגה בהם נוזלים. מומלץ להשרות את החומוס במקרר בתוך כמות מים כפולה מנפחם כיוון שהם סופחים נוזלים במהלך ההשריה.
-
טחנו את הגרגרים היטב במעבד מזון
יש לטחון את הגרגרים היטב במעבד מזון. כדי לבחון את המידה הנכונה של טחינת הגרגרים חשוב שהם יגיעו למרקם הדומה לבורגול דק. בשלב זה ליכם להוסיף לתערובת את עשבי התיבול.
-
הוסיפו עשבי תיבול לגרגרי החומוס הטחונים
הוסיפו צרור של עלים ירוקים הכולל כוסברה ופטרוזיליה במינון זהה. תוכלו להרגיש חופשי ולהוסיף תיבול נוסף כמו נענע ובצל ירוק בהתאם להעדפות האישיות שלכם. אם כי, כדורי פלאפל מסורתיים מכילים לרוב שילוב של פטרוזיליה ונענע בלבד.
-
תבלו היטב
כעת הוסיפו פפריקה וכמון כתיבול בסיסי. אם אתם אוהבים את כדורי הפלאפל שלכם בטעם עז ופיקנטי יותר, הוסיפו זרעי כוסברה טחונים דק, פלפל שחור, פלפל לבן, כורכום ועוד. את כל אלו כולל עשבי התיבול טחנו במעבד המזון לעיסה חלקה.
-
לא לפספס: הטיפ החשוב ביותר
רוב המתכונים אותם תקבלו יעצרו אחרי הסעיף הקודם וימליצו לכם לטחון את המרכיבים במעבד מזון לעיסה חלקה וזהו. אנו בכיפלנד אטרקציות לאירועים ממליצים ללוש את העיסה גם בידיים למשך מספר דקות במטרה לשחרר חלבונים שיעזרו לעיסה להיות יציבה יותר ויגרמו לכדורי הפלאפל שלא להתפרק במהלך ההכנה והטיגון. ניתן לבצע את הפעולה בעזרת מטחנת בשר מקצועית, אולם, אם אין לכם אחת כזאת ואתם מעוניינים להשלים את פעולת הדחיסה אותה מעבד מזון לא יכול לבצע, הלישה הידנית תעשה את המלאכה היטב ותגרום לכדורים שלכם להפוך למושלמים.
-
בדקו אם הכדור שלכם יציב מספיק
כדי לבדוק שהתערובת שלכם אכן מוכנה לטיגון, נסו ליצור כדור קטן ולהחזיקו בשתי אצבעות בלבד, אם הוא מחזיק את עצמו – התערובת מוכנה, אם לא, לושו עוד את העיסה.
-
לא חובה, אבל מומלץ לנסות: תוספת של עגבניות חתוכות לקוביות קטנטנות
לאחר החיתוך במעבד מזון אפשר להוסיף קוביות של עגבניות במטרה להפוך את העיסה לקלילה יותר.
מה לעשות במקרה והתערובת לא יציבה מספיק?
אם הכנתם תערובת לפי הנאמר ולא הצלחתם להביא אותה למרקם יציב באופן מספק, מומלץ להוסיף לה כמות קטנה של קמח עדשים או קמח חומוס על מנת להפוך אותה לסמיכה ומגובשת יותר. במידה ואין לכם את הקמחים הללו בהישג יד תוכלו להשתמש בכמות מועטה של קמח לבן, אם כי, אפשרות זו הכי פחות מומלצת.
שאלנו את מומחי כיפלנד – מה עדיף: לטגן או לאפות כדורי פלאפל?
מומחי כיפלנד פה אחד ממליצים על טיגון לחוויה קולינרית מושלמת. ההמלצה שלהם היא לטגן כמות כדורים קטנה בכל פעם, ליצור את הכדורים בידיים מעט רטובות ובמקרה הצורך להיעזר במכשיר הייעודי ליצירת כדורי פלאפל אותו ניתן לרכוש בכל חנות המתמחה בכלי מטבח.
חשוב להמתין בסבלנות עד שכדורי הפלאפל משחימים היטב. לרוב, ההשחמה אורכת כ-3 דקות.
את הכדורים המטוגנים יש להגיש בתוך פיתה חמה וטרייה לצד ממרח חומוס, חמוצים ביתיים, טחינה ועמבה יחד עם סלט ירקות קצוץ וטרי.
אם החלטתם לאפות את הכדורים כדי ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של הימנעות מטיגון, הנה לכם ההוראות המדויקות:
- צרו כדורים סימטריים וסדרו אותם בצורה מרווחת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן.
- זלפו/הברישו על כל כדור פלאפל כמות נדיבה של שמן זית.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 10-20 דקות עד להזהבה.
איך לבחור דוכן פלאפל מושלם לאירוע שלכם?
כדי לבחור דוכן מושלם של פלאפל לאירוע הבא שלכם חשוב שתבחנו אתר רמת הטריות של המוצרים, את איכות השירות של מתפעלי הדוכן ואת הרמה הקולינרית של מנות הפלאפל. חברת כיפלנד מייצרת לכם חוויה מענגת של פלאפל ישראלי אותנטי כמו שתמיד אהבתם. נוסף לדוכן פלאפל עשיר היא מציעה מגוון דוכנים נוספים וכן אטרקציות לבת מצווה, לבר מצווה לימי הולדת ולמגוון אירועים נוספים. בואו להרכיב לכם חוויה במתכון מדויק שתגרום לאורחים שלכם ליהנות מכל רגע החל מדוכני המזון ועד לתוכנית אטרקטיבית ביותר. להזמנת דוכן פלאפל מושלם ועוד סל שלם של אטרקציות, חייגו עכשיו: 077-997-2155